Qkausi Sana

HEIPPA MORO

 

Televisiosta on tullut tänäkin keväänä monta sellaista ohjelmaa, joissa kisaillaan paremmuudesta. On kilpailua parhaimmasta tanssitaidosta, parhaasta laulutaidosta, on kisaa siitä, kellä on paras talentti, kuka on paras malli tai kuka osaa tehdä muodikkaimpia vaatteita. Jopa siitä, kuka on tehokkain painonpudottaja, löytyy oma ohjelma.

Yhteistä näille ohjelmille on se, että aina heikoin lenkki joutuu poistumaan kisasta. Yleensä tuomarit tekevät päätöksen, mutta joissakin ohjelmissa me eli katsojat, saamme osallistua äänestämällä suosikkiamme ja vaikuttaa niin, että heikoin tippuu pelistä.

Kisaa vahvuudesta ja paremmuudesta ei mitata ainoastaan television ohjelmissa. Samaa kilpailua ja vertailua löytyy kaikkialta, oppitunneilta, välitunneilta, harrastuksista, työpaikoilta jne. Heikoin häviää ja saa pettyä ja poistua sivummalle mieli haavoitettuna.

Elämässä ja televisiossa voisi olla kerrankin sellainen kilpailu, jossa ei pudotettaisi ketään pois, vaan kerättäisiiin lisää porukkaa omaan tiimiin. Ajattele, jospa kilpailtaisiinkin siitä, kuka ottaa heikoimman mukaansa leikkiin, peliin tai työhön. Miltä heikoimmasta tuntuisi, kun vahvat ja osaavat pyytäisivät häntä mukaan joukkueeseensa? Pienin pääsisi mukaan? Köyhin olisi kysytty. Epäonnistunut tsempattaisiin mukaan joukkoon. Ujoin olisi osa vahvaa ryhmää. Vammainen kelpaisi. Arkaa rohkaistaisiin.

Raamattu kertoo Jeesuksesta, joka on luvannut olla heikkojen puolustaja. Ne, jotka täällä meidän ihmisten arkisissa kisoissa halutaan tipauttaa pois, ovat hyvin läheisiä Jeesukselle. Hän kutsuu luokseen väsyneitä, epäonnistuneita, kiusattuja, köyhiä, väärin ymmärrettyjä, pelokkaita ja kaikkia muita apua tarvitsevia. Heikko saa turvan Jeesukselta. Pelokas saa rohkeutta ja toivoa. Avun tarvitsijaa Jeesus lupaa auttaa.

Rukous: Rakas Jeesus, siunaa tämä päivämme. Auta meitä, että osaisimme rakastaa ja hyväksyä lähimmäisemme sellaisina, kuin he ovat. Aamen.

 

 

HuhtiQ - Ame Erkkilä