Qkausi Sana


 

LokaQ

Onko sulle käynyt joskus niin, että oot unohtanut avaimet sisään ja jäänyt lukkojen taakse? Mulle on käyny pari kertaa niin, mutta onneks vara-avaimet on löytyny nopeesti.

 

Tai ootko joskus unohtanut liput johonki konserttiin tai reissulle lähtiessä? Mulla jäi kerran junaliput ja juna meni ja jäin rannalle ruikuttamaan.

Yhdellä kaverilla kävi myös 6 vuotta sitten isompi moka, kun hän on suomalainen ja oli löytänyt amerikkalaisen tyttöystävän; lensi Kaliforniaan mennäkseen siellä naimisiin. Passissa olisi pitänyt olla tieto siitä, että menee naimisiin ja turvatarkastuksessa kun avioitumisaikeet kävi ilmi, mutta passista puuttui tieto, niin luulivat kaveria terroristiksi ja pistivätkin putkaan pariksi yöksi. Pääsivät onneksi pari kuukautta myöhemmin naimisiin, mutta morsian varmasti tykkäsi, kun sulho soitti sellistä, että ”tuli vähän mutkaa matkaan”.

Meillä on jokaisella ainaki kotiavain olemassa, varmaan pyörän ja ehkä mopon myös, ja luultavasti jokainen on joskus ollu ulkomailla reissussa, niin voi kuvitella, miltä avaimen tai lippujen hukkaaminen ja unohtaminen tuntuis. Jos meillä ei ole oikeita avaimia ja lippuja ja passeja matkassa, niin matkat tyssää siihen ja ovet jää avaamatta.


Tiedätkö mikä on oikea avain, kun mielii päästä taivaaseen? Joku voi vastata, että elää tarpeeksi hyvin tai uskoo Jumalan olemassaoloon tai vastaavaa, mutta tää seuraava raamatunkohta, jonka mä luen, kertoo meille millä taivaaseen eli ikuiseen elämään päästään:

”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan mene Isän luo muuten kuin Minun kauttani.”(Joh.14:6)

Sanojen sanojana oli tietysti Jeesus, vain Häneen uskomalla pääsee taivaaseen, Hän on se ainoa oikea avain, pääsylippu ja passi Isän luo. Ja vain Jeesus sen takia, koska meillä on meidän synnit esteenä taivaaseen pääsemiselle ja Jeesus on ainoa, joka on sovittanut ne.

Voit miettiä tätä tältäkin kannalta: jos kutsut jonkun käymään sun luona ja toinen tulee ja rupeeki riehumaan ja laittaa sulta kodin remonttiin, niin et sä sitä uudestaan kutsu käymään. Etkä kutsuisi sitä ensimmäistäkään kertaa, jos tiijät, että se käyttäytyy noin. Me käyttäydyttäisiin taivaassa juuri noin, koska ollaan syntisiä ja siksi meijän täytyy ensin päästä eroon meijän synneistä ennen kuin Jumala suostuu ottamaan meidät sinne. Ja siinä Jeesus on ainoa, joka voi auttaa, vain Hänen avullaan me päästään vapaiksi meijän synneistä.

Sen takia suosittelen Jeesukseen uskomista, vain Hänen kanssaan taivaspaikka on varma.